Er energisynet lovpligtigt i din virksomhed?.

Skrevet af Martin Røjkjær Knudsen - 13 november, 2020

header-picture

I begyndelsen af november 2020 har Energistyrelsen udsendt et brev til virksomheder med information omkring det lovpligtige energisyn.

I brevet er der informationer om hvilke virksomheder, der er forpligtet til at udføre energisynet, hvilke undtagelser der er, og hvordan du udregner, om din virksomhed skal have foretaget et lovpligtigt energisyn.

Det kan være, at jeres virksomhed falder inden for de angivne rammer og skal i gang med energisynet for første gang – og her kan vi hjælpe dig.

Scanenergi har gennem de sidste fem år udført op mod 50 energisyn for danske virksomheder; både meget store virksomheder, som i kraft af deres størrelse skal foretage energisynet, og mindre virksomheder der er forpligtet via ejerskab fra store danske eller udenlandske koncerner.

Hvad er et energisyn?

Et energisyn er et eftersyn af dit energiforbrug. Du får en kortlægning af din virksomheds samlede energiforbrug med det formål at synliggøre, hvor din virksomhed kan spare energi.

I praksis betyder det, at du får en uvildig konsulent – fx Scanenergi – til at udarbejde en rapport, så du kan se, hvordan din virksomheds samlede energiforbrug fordeler sig på en række aktiviteter og områder.

Læs mere om det obligatoriske energisyn

Energisynet skal udføres af en energisynskonsulent, som er en konsulent, der er blevet godkendt af Energistyrelsen til at foretage synet. Certificeringen er personlig og stiller høje krav til konsulentens erfaring med energioptimering.

Brug energisynet proaktivt

Vi sikrer selvfølgelig, at energisynet lever op til de krav, som Energistyrelsen fastsætter, men har derudover også stort fokus på at gøre energisynet til en god forretning for din virksomhed.

Det gør vi blandt andet ved at inddrage jeres egne erfaringer og observationer i energisynet; det er vores erfaring, at det ofte kan lede til spændende optimeringspotentialer.

Eksempler på besparelser efter et energisyn

Vi har særligt set tre tendenser, der typisk har potentiale til at skabe energibesparelser i virksomheder. Det er at:

  • Skifte (mere af) belysningen til LED. Det kan du læse mere om i vores Belysningsguide.

Et energisyn i din virksomhed vil give dig et overblik over jeres energiforbrug og hvor, der konkret er besparelsespotentialer.

Bliv klogere på energisynet

Udover ovenstående tendenser har vi siden energisynet blev lovpligtigt i 2016 også samlet nogle af vores erfaringer fra udførte energisyn i seks blogindlæg:

Skal vi hjælpe dig i gang med det lovpligtige energisyn?

Uanset om du skal i gang med energisynet for første gang eller skal have fornyet energisynet vil vi gerne tilbyde at vejlede dig og din virksomhed bedst muligt.

Kontakt os for at få en snak om dit obligatoriske energisyn, og hvordan du kan bruge energisynet proaktivt til at få en grøn profil og spare penge på bundlinjen på kort eller længere sigt.

Emner: Energioptimering, Energisyn, FNs Verdensmål, Energibesparelser

Seneste blogindlæg:

Mød energirådgiveren: Jens Dyrmose Lund Kristensen

read more

Markedsrapport uge 24 2021

read more

Video: Den grønne dagsorden – sådan får du en grønnere profil

read more

A CLEAR AND BOLD HEADER