Energisyn = Energieffektivitet?.

Skrevet af Martin Røjkjær Knudsen - 16 maj, 2019

header-picture

Har du hørt om det lovpligtige Energisyn?

Store virksomheder i Danmark er via EU forpligtet til at arbejde med energieffektivitet enten i form af Energiledelse eller Energisyn. Vi vil i dette indlæg fokusere på Energisyn og dele lidt af vores erfaringer, som du også kan læse mere om her.

Energisyn omfatter en kortlægning af virksomhedens forbrug af energi samt beregning inden for specifikke områder, hvor forbruget kan reduceres.

Scanenergi har de seneste år hjulpet mange virksomheder med at leve op til kravet om udførelse af Energisyn. Arbejdet med disse virksomheder har ledt til anvisning af ca. 15% besparelsespotentiale i forhold til virksomhedernes totale energiforbrug. Tilbagebetalingstiden for de anviste potentialer ligger oftest mellem 3-5 år.

Det er jo meget godt, men….

Fordelene opnås dog først når de anviste projekter implementeres. Virksomheden lever godt nok op til det lovpligtige krav ved udførsel af Energisyn, men det er blot en omkostning, hvis ikke der arbejdes videre med de anviste potentialer. Derfor har vi altid fokus på at arbejde videre med potentialerne enten som enkelte projekter eller yderligere struktureret i form af Energiledelse. Energioptimering er godt både for bundlinjen og den grønne omstilling.

Læs om hvordan du gør energisynet til en god investering

Fornyelse af Energisyn

Lige nu står en stor del af de forpligtede virksomheder over for at skulle forny deres Energisyn, da gyldigheden af et Energisyn løber i fire år efter udførsel. Energisynet skulle i Danmark udføres første gang 5. december 2015. Så vær opmærksom på hvornår du fik godkendt dit sidste Energisyn, så du er forberedt på en eventuel henvendelse fra Energistyrelsen.

Hvad sker der af nyt inden for området?

Energistyrelsen, der blandt andet administrerer arbejdet med Energisyn i Danmark, har for nyligt udgivet en række temasider omkring energieffektiviseringer. Rigtig mange af disse områder har vi erfaring med ude hos vores kunder, når vi har hjulpet dem med Energisyn.

Selvom du måske ikke er forpligtet til et Energisyn, så er der stadig gode forslag til energioptimering i din virksomhed.

Vi kan hjælpe dig videre, hvis du sidder med lignende muligheder. Du er meget velkommen til at kontakte os her eller på tlf. 9992 9099.

Venlig hilsen

Martin Røjkjær Knudsen

Maskinmester

 

Emner: Energioptimering, Energisyn

Seneste blogindlæg:

God sommer

read more

Mød energirådgiveren: Jens Dyrmose Lund Kristensen

read more

Markedsrapport uge 24 2021

read more

A clear and bold header