Vil der være tilskud til hulmursisolering for virksomhederne?.

Skrevet af Scanenergi - 20 juni, 2017

header-picture

Stadig tilskud til hulmursisolering?

Efter det midlertidige stop for hulmursisolering, har vi afventet en udmelding fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet om fremtiden for denne ordning. Den er nu kommet. Fokus har dog især været på de private boliger. Så hvad skal der ske med tilskudsmuligheden for virksomheder?

Det korte svar: den bliver også lukket ned. Og så kunne du i princippet smutte videre ud på internettet. Men, du kunne også bruge 5 min på at finde ud af, hvad du så kan gøre i stedet. For der er stadig besparelser og tilskud at hente.

At der lukkes for tilskud, kan vi kun støtte fuldt op om. Siden 2006 har energiselskaberne haft et årligt energisparemål, der gradvist er steget gennem årene frem til 2015. Udgifterne til energispareindsatsen er vi alle med til at betale over energiregningen - virksomheder som private.

Det betyder i bund og grund, at vi selv er med til at finansiere energiselskabernes energispareindsats. Det er derfor i alles interesse, at der nu lukkes ned for det, der på ingen måde har fungeret, og hvor man kan stille spørgsmålstegn ved, hvorvidt der også har været fusk involveret.

Hent guide til energitilskud

Hulmursisolering er stadig en god idé

At der nu er lukket helt ned for denne tilskudsmulighed, bør dog ikke stoppe virksomhederne fra at fortsætte med at afdække mulighederne for at reducere deres energiomkostninger. Der er flere lavthængende frugter, der ikke nødvendigvis er omfattende og som stadig har gode tilbagebetalingstider - herunder også isolering.

Alt efter standen på bygningen, kan det eks. stadig være en rigtig god ide at se på efterisolering af sine bygninger. Står du eksempelvis med en tom hulmur vil det ALTID være en god ide at få den isoleret. Tilbagebetalingstiden bliver muligvis en smule længere uden tilskud, men det vil stadig kunne tjene sig hjem over en relativt kort periode.

Fortsat tilskud til varmepumper og belysning

Jagter man tilskud, og ser det som en del af finansieringen, er der stadig to helt konkrete områder at tage fat på: udskiftning af oliefyr og belysning.

Har man et gammelt oliefyr stående ude bagved, der sluger olie i et væk, kan det hurtigt blive en god investering at skifte til eks. varmepumpe. Det har vi regnet på i dette blogindlæg. Her er udgangspunktet dog en biokedel (hvor der fyres med træ), men formlen er den samme.

Ser vi på belysning i virksomhederne er det også et område, der bør have langt højere fokus, end det har lige nu. Rigtig mange har fået skiftet til LED, men der er stadig en del, der hurtigt ville kunne se en fortjeneste på det.

Simpel_TBT-LED.png

Generelt er udskiftning til LED blevet et ganske rentabelt område, med særdeles gode tilbagebetalingstider. Vi har regnet lidt på det og skrevet om det i dette blogindlæg. Her har vi opsat en tabel, der med udgangspunktet i antallet af driftstimer, giver dig et godt overblik over hvor hurtigt investeringen er betalt hjem hos dig. For nogle virksomheder vil det være under et år. Derefter er det penge direkte ind på bundlinjen.

Ved spørgsmål til noget af ovenstående, er du som altid mere end velkommen til at kontakte os. Martin Røjkjær Knudsen, der har styr på tilskudsmulighederne for virksomheder, er klar på at svare på eventuelle spørgsmål. Ham kan du fange på tlf. 9992 9011 eller på mrk@scanenergi.com.

Er du allerede godt i gang med at afdække mulige optimeringsprojekter, kan det være rart med en plan, der gør det til en succes. Vi har sammen sat en realiseringsguide der, som navnet antyder, hjælper dig med at realisere dine projekter. Download Realiseringsguiden.

 

Emner: Energioptimering, Energibesparelser

Seneste blogindlæg:

Markedsrapport uge 46 2024

read more

Brug 15 minutter og forbered dig til din næste elaftale

read more

Indfasning af CO2-afgiften - hvad betyder det for din virksomhed?

read more

A clear and bold header