Stigende elpriser og genforhandling af elaftale.

avatar

Skrevet af Jens Brøgger - 09 september, 2021

header-picture

Der er sket store stigninger på elmarkedet det seneste år – og det har stor betydning for de virksomheder, som endnu ikke har styr på deres elaftale for 2022.

Vi nærmer os med hastige skridt den tid, hvor mange danske virksomheder skal indgå en ny elaftale – nemlig tiden omkring årsskiftet.

Mange virksomheder tror stadig, at det mest korrekte tidspunkt at indgå en ny elaftale er umiddelbart inden, den gamle udløber. Det kan være korrekt, men er det som oftest ikke.

Løbende evaluering virker

Hos Scanenergi vil du som kunde opleve, at vi sammen løbende evaluerer og gennemgår dine aftaler. Det gør vi for at sikre de bedste forudsætninger for at lave fordelagtige aftaler for din virksomhed indenfor el, energioptimering og grøn optimering.

Desværre er det ikke alle danske virksomheder, der står i den heldige situation.

Det er vigtigt for os at være i tæt dialog med vores kunder – og det er vigtigt for vores kunder.

Men hvorfor er det nu et problem, hvis din virksomhed endnu ikke har indgået en elaftale for 2022?

2022 – status lige nu

Nedenfor kan du se udviklingen på terminsprisen for el-leverance i 2022 – og svaret giver sig selv: Priser har været markant stigende, reelt siden foråret 2020, og priserne er i perioden mere end fordoblet. Samtidig er udsigten til at priserne falder på den korte bane ”ikke eksisterende”.

scanenergi-stigende-elpriser-tekst_uge36_21-2

Konsekvensen er, at uanset om din virksomhed bruger 100.000 KWh eller 1.000.000 KWh vil merudgiften i 2022 blive mærkbar.

Som priserne har udviklet sig, er vi i Scanenergi specielt glade for, at vi sammen med en stor del af vores kunder fik opdateret mange aftaler tilbage i marts/april 2020. Det betyder helt konkret, at disse kunder ser frem til en attraktiv elaftale for 2022.

Guide: Sådan finder du den rette elaftale

Derfor handler det mere end nogensinde om at indgå de rigtige aftaler for din virksomhed. Vi har lavet en simpel guide til dig, som står overfor et kontraktudløb og derved skal indgå en ny elaftale.

Find guiden ”5 gode råd: Sådan sikrer du din virksomhed den bedste el-aftale”

Vores handelsafdeling udsender hver måned en markedsrapport med en beskrivelse af udviklingen samt en vurdering af markedet – læs seneste rapport og gør klar til din virksomheds næste elaftale.

Læs ”Markedsrapport uge 33-2021”

Har du brug for sparring, inden du indgår din nye elaftale? Du er altid meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak.

Med venlig hilsen

Jens Brøgger

Emner: Vindenergi, Grøn strøm, Elpriserne, Kundetilfredshed, Klimaprodukter

Seneste blogindlæg:

Rådgivernyt - Forbered din virksomhed på en stigning i CO2-afgifterne

read more

Markedsrapport uge 16 2022

read more

Mød energirådgiveren: Emil Brodersen

read more

A CLEAR AND BOLD HEADER