Rådgivernyt - Kom godt i gang med energiledelse.

Skrevet af Ole Theibel Dahl - 07 november, 2019

header-picture

Rådgivernyt – Kom godt i gang med energiledelse

De fleste vil nok begynde at gabe og have paraderne oppe, når nogen nævner Energiledelse og ISO-standarder. Men det behøver faktisk slet ikke at være så kedeligt og tungt, som mange tror. Tværtimod kan et effektivt energiledelsessystem være medvirkende til en markant forbedring af jeres energipræstation og dermed øge jeres konkurrenceevne.

Energiledelse ISO 50001 er et ledelsessystem på linje med ISO 9001 (kvalitetsledelse) og ISO 14001 (miljøledelse). Gennem faste procedurer, defineret af virksomheden selv, er energiledelse med til at sikre en systematisk og kontrolleret tilgang til at arbejde med energioptimering. Det kan sammenlignes med produktionsledelse, hvor man afsøger en bedre udnyttelse af virksomhedens ressourcer; ved energiledelse er det blot bedre udnyttelse af de energimæssige ressourcer, man stræber efter at forbedre, for at nå virksomhedens overordnede mål med relativt lavere forbrug af el, fjernvarme, olie, gas, vand m.m.

Læs også blogindlægget: Hvad er energiledelse

En af vores kunder har fx realiseret 10 % energibesparelse alene ved implementering af energiledelse.

Læs casen om KM Rustfri

Energiledelse er sund fornuft

Hvis du googler energiledelse får du mange hits med gode råd, guides, beskrivelser af energiledelsessystemet, og hvad man som virksomhed kan forvente at opnå af resultater. Flere af disse hits stammer fra Scanenergi og er ment som inspiration til dig, som ønsker at komme i gang med energiledelse.

Hent guiden Energiledelse

Se vores blogindlæg om energiledelse

Helt kort er energiledelse i vores optik sund fornuft. Det siger vi fordi, at med energiledelse udarbejder virksomheden en række procedurer og følger dem; disse procedurer er i virkeligheden den sunde fornuft nedskrevet på papir. Det kan fx være procedurer for energikorrekt betjening af maskiner og udstyr. 

Det skal være nemt

Hos Scanenergi er vi eksperter indenfor energi, og vi vil gerne gøre det nemt for dig at komme i gang med et energiledelsessystem, der passer til din virksomheds behov og drømme. Vi vil for alt i verden undgå, at systemet bliver en klods om benet i dit daglige arbejde, for så bliver energiledelse til gene fremfor gavn.

Det gør vi helt konkret med en lavpraktisk og anvendelig tilgang til energiledelse. Gennem kompetent konsulentbistand kan vi hjælpe dig med at implementere et brugbart energiledelsessystem med fokus på de elementer, der giver mening for din virksomhed. Til det formål, har vi udviklet en række værktøjer, der simpelt og enkelt kan hjælpe dig med at implementere og drive et energiledelsessystem. Vi kan naturligvis også være med hele vejen frem til en eventuel certificering af systemet.  

Derfor skal du arbejde med energiledelse

Der kan være flere grunde til, at din virksomhed ønsker at arbejde med energiledelse. Det kan fx være for at:

  • reducere energiomkostningen i virksomheden og synliggøre resultaterne
  • reducere usikkerhed omkring svingende energipriser
  • imødekomme krav fra kunder og leverandører
  • overholde krav om lovpligtigt Energisyn
  • nå nye kunder/segmenter

Lige meget hvad jeres motivation er for at fokusere på energiledelse, er det essentielt for et effektivt energiledelsessystem, at det bliver forankret i hele virksomheden. Det stiller store krav både til topledelsen, processen omkring udarbejdelse af procedurer, inddragelse af og den generelle formidling til hele organisationen.

Kom godt i gang med energiledelse

Hvad end du ønsker at arbejde med udvalgte elementer i energiledelse eller at få et certificeret energiledelsessystem, kan Scanenergi hjælpe dig.

Hvis du har lyst til at høre mere om vores måde at arbejde med energiledelse, er du meget velkommen til at kontakte vores energirådgiver Ole Theibel Dahl på telefon 9992 9243.

PS: Vidste du at en stor virksomhed med mere end 250 ansatte er underlagt lovkrav om gennemførsel af lovpligtigt energisyn, men hvis virksomheden har et certificeret energiledelsessystem, er de fritaget for dette lovkrav. Det kan rent økonomisk betyde en relativt stor økonomisk besparelse i forhold til gennemførsel af et energisyn.

 

Emner: Energioptimering

Seneste blogindlæg:

KLIMAskov 2024

read more

Markedsrapport uge 14 2024

read more

Rådgivernyt uge 12 – er din virksomhed omfattet af de nye regler for Energisyn?

read more

A clear and bold header