Er grøn strøm nu også grøn?.

Skrevet af Scanenergi - 04 april, 2017

header-picture

Vi har i mange år beskæftiget os med at hjælpe danske virksomheder med at reducere deres energiforbrug, rådgive om PSO konsekvenser, afgifter og meget, meget mere.

Mange af disse (stadigt meget spændende) tiltag tager som oftest udgangspunkt i nogle økonomiske beregninger og et ønske om at reducere omkostninger. Men samtidig oplever vi en stigende interesse for at have en grøn profil på andre parametre også.

Baggrunden for et ønske om en grønnere profil kan være mange, men de mest hyppige årsager, som vi hører ude ved kunderne, er:

  • Markedsføring: de vil gerne kunne vise, at de investerer kollektivt i en grønnere fremtid
  • Krav fra kunder/leverandører: stigende krav til en leverandørs grønne profil
  • Idealistiske årsager: ”grøn strøm” handler ikke kun om, hvordan man tager sig ud, men ligeså meget om hvad man selv mener, er det rigtige for såvel samfund som virksomheden
  • Udligningsredskab: virksomheden producerer måske produkter, der er svært nedbrydelige eller har processer, der ikke er miljøfremmende. Og her kan ”grøn strøm” være med til at udligne en evt. negativ miljøpåvirkning
  • CSR Profil: ”grøn strøm” kan være en del af virksomheders CSR profil

Årsagerne kan som sagt være mange også flere end de, der er listet herover. Og en af de måder, som vores kunder bl.a. efterlever det på, er ved at gå efter at købe "grøn strøm" – hos os eks.  i form af VINDenergi.

Kan man se om strømmen er grøn?

Men den grønne strøm kan være lidt af en jungle, hvor det kan være svært at gennemskue sammenhængen mellem kvalitet og pris. For ja, der findes forskellige leverancekvaliteter af ”grøn strøm”. Og det kan være svært at gennemskue for den enkelte kunde.

Det hele handler om, hvorvidt din leverandør af "grøn strøm" kan sikre dig en garanti for oprindelsen. For når først strømmen er produceret, ryger den ud i de samme kabler, som også strømmen fra kulkraftværkerne fra Tyskland løber i.

VINDenergi er 100 % vindenergi fra Danmark

Hos Scanenergi er vi lidt stolte over, at vi kan levere og garantere "grøn strøm" produceret af danske vindmøller. Vi kalder det VINDenergi.

Som VINDenergi kunde hos Scanenergi får du et certifikat som bevis på dit køb af vindenergi fra danske vindmøller. Du får også en markedsføringspakke med bl.a. et banner, som kan anvendes på eks. hjemmesiden, i din emailsignatur eller på trykte materialer. Se eks. hvordan Ilse Jacobsen A/S anvender det på deres hjemmeside.

Få oversigt over typer af ”grøn strøm”

Det Økologiske Råd har udarbejdet en oversigt over mulighederne for ”grøn strøm”. Du er også velkommen til at give os et kald, så hjælper vi jer gerne med at finde den løsning, der er mest rigtig for jer. Skriv eller ring blot til vores kundeservice på kundeservice@scanenergi.com / tlf.: 9992 9099.

Emner: Vindenergi, Grøn strøm


Seneste blogindlæg:

Proshop nød godt af uvildig rådgivning

read more

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

read more

Få din energiledelse finansieret af PSO refusion

read more

A clear and bold header