El-prisen & tarif-prisen – sådan kan du spare penge!.

avatar

Skrevet af Jens Brøgger - 05 oktober, 2023

header-picture

De fleste virksomheder er efterhånden bevidste om, at de bør bruge mindst mulig energi, da det gavner økonomien og CO2-udledningen.

Vi har, sammen med vores kunder, haft et stort fokus de seneste 15 år på at reducere det generelle energiforbrug. Som vi ofte siger og skriver:

  • Den billigste energi er den, du ikke bruger

Vores erfaring er, at vi i gennemsnit hjælper vores kunder med at reducere energiforbruget med 20% med en tilbagebetalingstid på under 36 måneder. Der er altså mange penge at spare ved at bruge jeres energi rigtigt.

Vi kan hjælpe jer med det meste indenfor energioptimering – læs fx om vores arbejde sammen med Fritz Hansen.

Brug energi på de rigtige tidspunkter: El-prisen

Udover at sikre et minimalt forbrug, kan der stadig være betydelige besparelser at hente ved at placere forbrug mest hensigtsmæssigt hen over døgnet.

Uanset om I har valgt at få virksomhedens el leveret på SPOTmarkedet eller med sikkerhed (fx en fastpris) vil der være besparelser at hente ved at bruge mest energi på udvalgte timer. Jeres forbrugsprofil vil ”belønne” eller ”straffe” jer afhængig af jeres evne til at bruge energi på de rigtige tidspunkter.

Brug energi på de rigtige tidspunkter: Tariffer

Derudover varierer tarifferne både hen over døgnet og året og vil – i lighed med jeres forbrugsprofil – enten ”belønne” eller ”straffe” jer.

I de seneste år har netselskaberne i Danmark genindført 3-trins-tarifferne, der afløser den flade tarif, som var gældende i alle døgnets 24 timer.

Derudover inddeles el-forbrugeres aftagenumre (både private og virksomheder) i forskellige tarifniveauer, bl.a. på baggrund af, hvor på nettet din virksomhed er tilsluttet.

Med andre ord – når du tjekker energipriser, skal du være opmærksom på både energi- og tarifprisen.

Det kan I gøre

Der er selvsagt meget energi, der ikke kan rykkes til fx midt om natten, bare fordi elprisen og tariffen er mest gunstig her, men måske er der noget, det er muligt at arbejde med?

Generelt vil de fleste virksomheder opleve, at tarifomkostningen stiger i perioden oktober-marts, da man i den periode overgår til en tarifprisliste, der udvider antallet af de dyre timer.

Det hele kan lyde indviklet og besværligt – men der er råd at hente.

I kan arbejde på to måder for at sikre de bedst mulige forhold på den energi, I har behov for:

  • Brug energi, når det bedst kan betale sig ift. jeres behov
  • Sørg for, at I bliver afregnet på det korrekte tarif-niveau

Vi lover hverken guld eller grønne skove, men ønsker at give jer den rette viden om placering af jeres forbrug og en skarp vurdering af jeres tariffer. Alt sammen for at sikre, at I ikke betaler mere end højest nødvendigt for den energi, I har behov for.

Mød vores energirådgiver Søren, der sammen med flere andre kollegaer er klar til at hjælpe jer.

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål eller vil høre mere.

Med venlig hilsen

Jens Brøgger

Emner: Energiafgift, Energibesparelser, Elpriserne

Seneste blogindlæg:

Rådgivernyt uge 17 - Nye regler for Energisyn – er din virksomhed omfattet?

read more

KLIMAskov 2024

read more

Markedsrapport uge 14 2024

read more

A CLEAR AND BOLD HEADER