Inspiration til energioptimering: Fritz Hansen.

avatar

Skrevet af Jens Brøgger - 04 maj, 2023

header-picture

Selvom der ikke er to danske virksomheder, som er ens, kan vi alligevel godt lade os inspirere af hinanden – særligt på så vigtigt et område som grønne tiltag.

Uanset hvordan vi vender og drejer det, er der ingen tvivl om, at den billigste energi, er den, vi ikke forbruger – og et mindre forbrug er godt for klimaet.

Vil du gerne have et overblik over dine muligheder for energibesparelser, er der forskellige måder, du kan gribe det an på.

Tag fx Fritz Hansen, som de fleste kender – hvis ikke under firmanavnet så helt sikkert gennem de produkter, de producerer. Hos dem er design, kvalitet og sustainability tre store prioriteter, som prioriteres samlet, fordi alle tre elementer hænger tæt sammen og er vigtige for virksomheden.

Mange ”grønne” veje

Mange virksomheder ønsker at være grønne og gøre noget godt for den verden, vi alle befinder os i. Det kan gøres på mange måder, og her kan Fritz Hansens tilgangsmåde være til inspiration.

De valgte nemlig at tage en proaktiv tilgang til det lovpligtige energisyn og satte gang i flere af de projekter, som energisynet viste potentialer i.

Her valgte virksomheden at bruge Scanenergi som ekstern projektleder. Det betød, at det var vores energirådgiver, som kontaktede de valgte leverandører og tog den direkte dialog med dem, ligesom han stod for det praktiske i at få lavet ansøgningen til den relevante tilskudspulje.

I dag kan Fritz Hansen se tilbage på et forløb, der har bidraget positivt til et reduceret CO2-udslip og minimerer energiomkostninger i fremtiden.

Det kræver tillid

Det behøver på ingen måde at være indviklet at igangsætte tiltag ud fra fx det lovpligtige energisyn. Viser rapporten potentiale, kan din energirådgiver endda fungere som ekstern projektleder og styre projekterne sikkert i mål. Men det kræver selvfølgelig tillid.

Samarbejdet med Fritz Hansen er et udtryk for tilliden mellem virksomhederne. En el-aftalte blev til et energisyn og efterfølgende et implementeringsprojekt. Det var ikke aftalt på forkant, men vores fælles resultater har bragt samarbejdet fremad hele tiden. Og forhåbentligt kan vi hjælpe hinanden igen.

Du kan læse meget mere i casen: ”Fritz Hansen – grønne tiltag og danske designmøbler”

Overvejer du hvilke grønne veje, din virksomhed skal gå?

Se mere om vores tilgange indenfor energioptimering og kontakt os til en uforpligtende snak.

Med venlig hilsen

Jens Brøgger

Emner: Energioptimering, Energisyn, Bæredygtighed, Energibesparelser

Seneste blogindlæg:

Rådgivernyt uge 8 – Sådan kommer du i gang med energioptimering i din virksomhed

read more

Markedsrapport uge 6 2024

read more

Er en el-aftale farlig?

read more

A clear and bold header