Vi har leveret el til virksomheder siden vores start tilbage i 1998 og har derfor et fornuftigt billede af, hvad erhvervslivet forventer, men vi har gennem tiderne ligeledes hørt indvendinger fra de samme virksomheder.
Dette berørte vi senest i vores blog fra februar 2024.
Alle ønsker den elaftale, der bedst matcher deres behov og krav, og derfor er det bedre at spørge en gang for meget end en gang for lidt.
Læs med og få svar på 6 af de spørgsmål, vi ofte får om elmarkedet.
- Hvordan undgår jeg at træffe det forkerte valg?
Mange frygter at vælge forkert, og det er jo en sund tilgang at have. Derfor handler det om at finde en leverandør, man stoler på, som kan give de relevante input, man søger, inden man indgår en aftale. Der, hvor man ofte træffer et forkert valg, er ved slet ikke at træffe et. - Jeg hører mange skrækkelige historier om elkontrakter – hvad skal jeg være opmærksom på?
Hvis en aftale lyder for god til at være sand, er det ofte også tilfældet. Spørg grundigt ind til både fordele og ulemper ved aftalen, for det findes ved alle aftaler. Læs de vilkår, der hører med til aftalen – og se grundigt på både risiko og ulemper. - Hvad skal jeg være opmærksom på i en elaftale?
Det første, øjnene typisk skøjter mod, er prisen – og med rette. Mere uddybende bør man sikre sig, at alle elementer er med i de beskrevne elpriser. Ligeledes er betalingsbetingelser, diverse gebyrer, volumenfleksibilitet & vilkår efter kontraktens udløb interessante elementer i en elaftale. - Hvordan læser jeg bedst en faktura?
En elfaktura indeholder både betalingen til din elleverandør samt dit netselskab. Betalingen til dit netselskab opkræves gennem dit elselskab. Elementerne vedrørende jeres netselskab kan ikke forhandles og vil være identiske uanset leverandøren. De første 1-2 linjer på jeres faktura er betalingen til jeres elleverandør og skal matche den aftale, I har indgået om leverande af el. - Hvordan tjener elleverandøren typisk sine penge?
Alle leverandører af el tjener penge på leverancen af el – ganske simpelt. Hvis I eksempelvis har en SPOTaftale, vil det typiske være en del af præmien, der går til leverandøren, mens det på sikringsprodukter typisk (dermed ikke altid) er en del af jeres fastpris. - Hvilken type elaftale passer bedst til os?
Det giver god mening, og måske har det heller ikke historisk set været lige så nødvendigt at forholde sig til det. Men de seneste år samt forventningerne til prisudviklingen og udsving har vist, at de økonomiske konsekvenser rammer virksomhederne hårdere. Der findes heldigvis en række leverandører, der kan guide jer på rette vej. Brug dem i jeres søgen.
Vi håber, du har fundet svar på nogle af de indvendinger, du sidder med. Det er også muligt, at det giver anledning til en masse nye og mere virksomhedsspecifikke spørgsmål. Dem hjælper vi også gerne med svar på.
PS. Fik vi nævnt, at vi har en solid, tilfreds og trofast kundegruppe? Læs mere her: https://blog.scanenergi.dk/blog/scanenergi-det-skal-vaere-let-at-vaere-kunde