Er min sikringsaftale på el noget værd?.

avatar

Skrevet af Jens Brøgger - 11 august, 2022

header-picture

Er min sikringsaftale på el i det hele taget noget værd?

Den seneste tid har medierne skrevet en del om sikringsaftaler, der ikke længere var gældende. Hos Scanenergi har vi en konservativ holdning til sikring.

Vi har løbende informeret om stigende priser på el og energi i det hele taget – senest i vores markedsrapport.

Læs seneste markedsrapport

Budskabet har været konstant: Vær glad for de sikringsløsninger, I har lavet og forvent ikke noget ”Quick-Fix”, hvis jeres aftaler afregnes til aktuelle spotpriser – for det findes ikke.

Usikkerhed omkring sikringsaftaler på el

Det holder vi fast i – det er sådan, det bør og skal være. Vi bliver dog ugentligt kontaktet af kunder, der er usikre på, om deres sikringsaftale med Scanenergi stadig er gældende, med de enorme prisudsving vi oplever.

Baggrunden for kundernes henvendelser er bl.a. nyheden om, at flere selskaber helt eller delvist opsiger sikringsaftaler med deres kunder.

Læs mere på dr.dk (fra uge 31)

Det er uheldigt, da en sikringsløsning bør gælde uanset prisudviklingen i markedet.

Det gør naturligvis ondt på økonomien, når man erfarer, at ens sikringsaftale mod forventning ikke er så sikker endda. Forskellene på en sikringsaftale og en SPOTpris kan være flere kroner pr. kWh – og derved en difference på flere millioner kroner for mange virksomheder.

Læs mere om, hvad du bør overveje, inden du indgår en elaftale i ”Er du til høj sikkerhed eller høj risiko?”

Hos os er en aftale en aftale

Det er i sagens natur vigtigt, at du undersøger de aftalevilkår, der følger med jeres energiaftaler, for at finde ud af, hvorvidt en ophævelse af aftalen er en risiko eller ej.

Hos Scanenergi har vi en konservativ holdning til risiko. Det betyder helt enkelt, at vi afdækker de sikringsaftaler, vores kunder køber af os for at sikre, at vi IKKE står med en prisrisiko, når/hvis prisen på el ændrer sig markant ift. den solgte aftale.

Det sikrer vores kunder og betyder, at en sikringsløsning altid er en sikringsløsning. Om det ender med at bliver en økonomisk god eller sløj løsning kan kun fremtiden afgøre, men gældende er den!

Det betyder desuden også, at vi stadig kan tilbyde vores kunder sikringsløsninger på el – ganske vist på nogle andre niveauer end for år tilbage, men det er muligt, hvis du ønsker sikkerhed i et usikkert marked.

Har du brug for en uforpligtende sparring om din elaftale? Kontakt os.

Med venlig hilsen

Jens Brøgger

Emner: Elpriserne, Kundetilfredshed

Seneste blogindlæg:

Rådgivernyt uge 12 – er din virksomhed omfattet af de nye regler for Energisyn?

read more

Scanenergi – det skal være let at være kunde

read more

Markedsrapport uge 10 2024

read more

A CLEAR AND BOLD HEADER