Elaftale: Er du til sikkerhed eller høj risiko?.

avatar

Skrevet af Jens Brøgger - 24 februar, 2022

header-picture

Lige præcis elaftaler har Scanenergi rådgivet danske virksomheder omkring siden 1998. Det giver os knap 25 års erfaring i dialogen om at finde den helt rette elaftale til dig.

Der er som udgangspunkt ikke noget, der er rigtig eller forkert, når du handler en elaftale. Du bør dog som virksomhed altid forholde dig til disse to forhold:

1. Ønsker du sikkerhed på elaftalen, eller tager virksomheden selv risikoen?

2. Hvilken længde ønsker du på virksomhedens elaftale?

Foruden ovenstående bør du også overveje om din virksomheds elforbrug skal leveres som grøn energi.

Her er dine muligheder for grøn energi

El er en individuel beslutning

Gennem de seneste knap 25 år har vi erfaret, at der er meget forskel på, hvor stor en risiko danske virksomheder ønsker på deres elaftaler. Det er hverken regions- eller branchebestemt, men derimod meget individuelt.

Vi har ligeledes erfaret vigtigheden af, i tæt dialog med dig som kunde, at ramme den ønskede elaftale med den rette risiko og varighed, da et forkert valg forfølger din virksomhed i flere år.

Som udgangspunkt har behovene for sikkerhed og høj risiko været ligeligt fordelt blandt vores kunder.

Stigende efterspørgsel på sikkerhed

De seneste seks måneder har vi dog oplevet et stort ønske fra flere af vores kunder, der hidtil har valgt elaftaler med høj risiko (fx SPOT-aftaler), om helt eller delvist at sikre elprisen.

Det hænger naturligvis sammen med prisudviklingen, der har medført ikke bare stigende elpriser, men stigende energipriser i det hele taget.

Læs om udviklingen i vores seneste markedsrapport

2021 blev et år, hvor kunder med SPOT-aftaler endte med de dyreste elaftaler nogensinde. 2022 forventes at blive dobbelt så dyr som 2021. Altså vil de virksomheder der måske historisk har ”vundet” på SPOTmarkedet tabe stort i 2021 og 2022.

Den populære FLEXloft-elaftale

De kunder, der efterspørger sikkerhed på deres elaftaler, ender typisk med at vælge en FLEXloft-løsning fra Scanenergi.

Det er en løsning, der sikrer, at du ikke vil opleve at ”tabe” til elmarkedet, som flere kunder med SPOT-aftaler oplever, at de gør i disse år.

Se med og få en kort introduktion til vores FLEXloft-løsning:

17 millioner kroner til FLEXloft-kunder

Vi har netop brugt januar på at evaluere FLEXloft løsningen for 2021 med vores kunder. Vi er blevet taget godt imod, men det hænger formentlig sammen med tilfredsheden med produktet og det faktum, at vi netop har tilbagebetalt 17 millioner kroner til vores FLEXloft-kunder.

På nuværende tidspunkt forventer vi at tilbagebetale mere end det dobbelte til vores kunder for 2022.

Mere usikkerhed de kommende år

Vores oplevelser det seneste år gør, at vi forventer, at flere virksomheder vil vælge sikkerhed på deres elaftale. Det begrunder vi med, at der både vil være mere at tabe og vinde på SPOT-aftalerne fremover, end der historisk set har været.

Derfor har flere virksomheder ønsket en anden type elaftale, så de i stedet kan koncentrere sig om deres reelle drift og kernekompetencer.

Vil du høre om FLEXaftaler, grøn strøm og hvad vi kan gøre for dig og din virksomhed? Kontakt os til en uforpligtende snak.

Med venlig hilsen

Jens Brøgger 

Emner: Grøn strøm, Elpriserne

Seneste blogindlæg:

Rådgivernyt uge 12 – er din virksomhed omfattet af de nye regler for Energisyn?

read more

Scanenergi – det skal være let at være kunde

read more

Markedsrapport uge 10 2024

read more

A CLEAR AND BOLD HEADER