En status på elprisen.

avatar

Skrevet af Jens Brøgger - 26 marts, 2020

header-picture

En status på elprisen

Kan der være prisvenlige muligheder i forbindelse med verdens udfordringer? Det hurtige svar er JA!! Betyder det, at det ikke kan blive billigere? Her er det hurtige svar NEJ!

Mange virksomheder oplever barske konsekvenser af en verden, der mere eller mindre er lukket ned. Det betyder ordrenedgang, afskedigelse af personale og meget mere, og ingen ved, hvornår den nuværende lukning af verden helt eller delvist ophører.

Men for alle os, der tror på en nogenlunde normal hverdag på den anden side af den nuværende situation, kan det være fornuftigt at bruge tiden på at planlægge og sikre fremtiden.

I sidste uges markedsrapport skrev vi om den seneste udvikling af elprisen

Markedsrapporten peger på, at flere ting har fået markedet til at falde, og at det altså er andet og mere end COVID-19, der bærer skylden.

Vælg den rigtige elaftale

Det at vælge den helt rigtige elaftale er, og vil altid være, en udfordring. Det er det bl.a. fordi, risikovilligheden er forskellig fra virksomhed til virksomhed; det samme er vurderingen af den fremtidige udvikling.

Hos Scanenergi har vi elaftaler, der dækker både dine behov og din risikovillighed.

Se de forskellige elprodukter

De seneste år har en del af vores kunder valgt en aftale, der indeholder et overvågningselement, hvor de selv har været med til at definere deres adviseringsniveau.

I disse dage har vores kunderådgivere derfor travlt med at ringe rundt til jer, som, med de nuværende lave priser, rammer netop det adviseringsniveau, I har været med til at fastsætte.

Læs mere om elaftaler med overvågning

Vil du også gerne tale med en kunderådgiver omkring din elaftale, er du meget velkommen til at kontakte os.

Fremtidens elpris

Hvis vi kigger på den fremtidige elpris, kan vi anskue den på flere måder, og alle holdninger er relevante, da ingen som bekendt kender fremtiden.

Hvis vi fx kigger på fastprismarkedet, er elprisen for 2022 i dag til salg på ca. samme niveau, som det blev udbudt til i Q1 2017. I perioden mellem 2017 og frem til i dag har elprisen for 2022 været udbudt på et niveau, der er ca. 10 % dyrere end i dag.

Det betyder IKKE, at markedet ikke kan falde yderligere – for det kan det. Det betyder blot, at prisen (på fastprismarkedet for år 2022) fra Q1 2017 til Q4 2019 har været ujævnt stigende, til at den i dag er på niveau med Q1 2017.

Ydermere kan vi se, at 2021 sidste år i Q1 blev tilbudt på et niveau, der er ca. 21 % over det niveau, som markedet tilbyder for afdækning af 2021 i dag.

Skal du afdække nu, senere eller vælge spotpris?

Mange virksomheder ser tidens niveauer som attraktive ift. en delvis eller hel afdækning af elprisen. Der er dog også stadig virksomheder, som tror, at markedet vil falde yderligere og derved afventer – den risiko skal jo vurderes op imod risikoen/chancen for stigende priser.

De virksomheder der gennem mange år har svoret til, at SPOTprisen er det rigtige valg, vil formentlig fastholde den strategi – starten på 2020 har været attraktiv på SPOTmarkedet med meget lave priser.

Alt i alt ønsker vi ikke at være dommer over udviklingen af den fremtidige elpris, MEN tror du på, at der kommer gang i hjulene igen på enten kort eller lang sigt, kan det være en god idé at tage en snak med din elleverandør om fremtidens muligheder.

Vi arbejder stadig – bare hjemmefra – så du er meget velkommen til at kontakte os.

Med venlig hilsen

Jens Brøgger

COO

Emner: Elpriserne

Seneste blogindlæg:

Rådgivernyt - Fornyelse af det lovpligtige energisyn

read more

Halvvejsstatus på 2020

read more

Markedsrapport uge 25 2020

read more

A clear and bold header