El-prisen 2020 - Det er nu, der skal budgetteres.

avatar

Skrevet af Jens Brøgger - 20 november, 2019

header-picture

Året går på hæld, og traditionen tro vil vi fortælle om de forhold, vi mener, I som virksomhed bør tænke over i forbindelse med jeres budgettering for 2020.

Sidste år beskrev vi, hvordan de realiserede SPOTpriser for 2018 blev væsentligt dyrere end de forventede, hvilket gjorde, at man burde budgettere med yderligere omkostninger til el i 2019 ift. 2018.

Læs sidste års indlæg ”Elprisen 2019 – det er nu, der skal budgetteres  

To måder at nedbringe sin årlige udgift til el

Der er som udgangspunkt to måder, du kan optimere din elregning. Du kan

  • prisoptimere og/eller
  • nedbringe energiforbruget (gælder samtlige energikilder)

Lad os se nærmere på disse to.

Den første mulighed er prisoptimering. Det betyder, at du kan prisoptimere på de 20-25 % af den samlede elregning, som udgør selve elprisen.

Den anden mulighed er at nedbringe energiforbruget. Det er vores erfaring, at det er her, der er det største potentiale. Vi finder i gennemsnit 20% i overforbrug med en tilbagebetalingstid på under 36 måneder – de 20% du sparer her, er på hele elregningen og ikke ”kun” på elprisen.

Det kan betale sig at tænke fremad

Situationen er på mange måder uændret ift. vores indlæg fra sidste år: De kunder der har de bedste vilkår, er stadig de kunder, der lavede fastpris-aftaler i 2016; deres pris frem til og med 2021 kan være helt nede på ca. 20 øre pr. KWh. På nuværende tidspunkt er forventningen til SPOTmarkedet for 2020 en pris på ca. 34-36 øre KWh (afhængig af område).

Vil du sikre dig fremadrettet? Se Scanenergis forskellige el-aftaler 

Nye afgifter i 2020

En af de ændringer der kommer i 2020, og som allerede er kommet flere steder i landet, er en genindførsel af tretrinstarif-systemet, hvor tarifferne varierer over døgnet. Umiddelbart lyder det uinteressant, men en gennemgang af de foreløbige ændringer viser, at der kan være betydelige omkostninger eller besparelsespotentialer ved at forholde sig til disse, og især hvornår strømmen bruges.

Læs om tretrinstarifferne

VINDenergi

Vi forventer i 2020 fortsat at opleve en markant efterspørgsel efter VINDenergi; vi er glade for, at vores kunder kan se en god forretning i den grønne omstilling.

Læs også ”Vindenergi i rivende vækst"

Alt i alt

Kort opsummeret betyder det, at ved et uændret forbrug og en uændret elaftale kan du budgettere omkostninger til el i 2020 på samme niveau som 2019. Du bør dog være opmærksom på de ændrede tarifvilkår, som kan ændre dit omkostningsniveau betydeligt.

Vi anbefaler, at du energi-gennemgår din virksomhed årligt for at minimere energiomkostningen. Derudover bør du eller din revisor have styr på hvilke afgifter, du kan trække fra.

Læs mere i vores seneste afgiftsguide

Jeg håber, at ovenstående var kort, præcist og brugbart for dig. Og husk, at du altid er velkommen til at kontakte os.

Emner: Energioptimering, Elpriserne

Seneste blogindlæg:

Rådgivernyt - Fornyelse af det lovpligtige energisyn

read more

Halvvejsstatus på 2020

read more

Markedsrapport uge 25 2020

read more

A clear and bold header