Flyvende start på grøn omstilling i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Skrevet af Scanenergi - 26 May, 2016

header-picture

GRO tilbyder lokale fremstillingsvirksomheder gratis og uvildig energirådgivning i samarbejde med Scanenergi.

Målet er at opnå en besparelse på 500.000 kWh via 100 rådgivningsbesøg og efterfølgende implementering af energibesparende projekter. Allerede efter fem besøg er der anvist rentable besparelser på 951.000 kWh. Erhvervskonsulent Lars Jørgensen er begejstret for de gode resultater:

”Jeg er meget imponeret over, at vi allerede er nået så langt. Ikke alene er vi kommet tættere på kommunens 2020 mål. Vores lokale virksomheder bliver også klar over at de kan forbedre deres konkurrencekraft, fordi de nedbringer deres omkostninger ved at bruge mindre energi. Sidst men ikke mindst er der udsigt til at skabe lokale arbejdspladser, da energibesparelsesprojekterne vil blive udført af lokale håndværkere.”

En af dem, som har haft besøg af en energirådgiver er bager Johannes Poulsen fra ”Bageren i Skjern”, og han er meget positiv:

”Jeg har fået god sparring i forhold til energieffektivitet og fået flere konkrete forslag til, hvordan jeg kan spare på energiforbruget – bl.a. udskiftning af belysning til LED, som vil spare mig for 19.500 kr. pr.år.”

For Søren Dürr Grue, forretningsudvikler i Scanenergi taler den forrygende start sit eget sprog: 

”Resultaterne af det partnerskab vi har med Ringkøbing-Skjern Kommune bekræfter, at der er et kæmpe potentiale for at reducere virksomheders energiforbrug. Men mange virksomheder er ikke klar over, hvor mange penge de rent faktisk kan spare ved at gennemføre energibesparende projekter. Ofte er de også i tvivl om, hvordan de skal gribe opgaven an, da det ikke er en del af deres kerneforretning. Men ved at give virksomhederne en hjælpende hånd i form af specifik rådgivning og hjælp til at komme i mål kan vi sammen komme rigtig langt i forhold til 2020 målsætningen.”

Mere information


Ønsker du yderligere information så kontakt Ole Thiebel Dahl på tlf. 9992 9243 eller otd@scanenergi.com


Seneste indlæg

Projekt LandsbyEnergi skal give energibesparelser og lokal sammenhængskraft

read more

Når selv gratis energirådgivning til husejerne slår fejl

read more

Positivt årsregnskab fra Scanenergi koncernen

read more