Vi planter KLIMAskov.

Skrevet af Scanenergi - 02 juni, 2022

header-picture

Vi planter KLIMAskov

Allerede tre måneder efter lancering af vores nyeste grønne produkt, kunne vi i starten af maj plante de første træer i vores første KLIMAskov.

Med i alt 21.780 træer fordelt på to skove i det vestjyske, nåede vi vores mål på 20.000 træer på de første tre måneder.

Det var derfor en glad Jens Brøgger, COO hos Scanenergi, der bød vores KLIMAskov-kunder velkommen til at tage det første spadestik på en mark lidt udenfor Skjern. En god håndfuld kunder mødte op, tog spaden i hånden og plantede et træ eller to i vores fælles KLIMAskov.

Vi samarbejder om skoven

KLIMAskov er et tæt samarbejde med vores kunder og Hedeselskabet. Jens fortæller:

”KLIMAskoven er et projekt, som vi begyndte at tale om sidste år i forlængelse af, at flere og flere kunder efterspurgte flere grønne løsninger. Derfor begyndte vi at tale med Hedeselskabet om, hvordan vi kunne strukturere et nyt produkt. Det var vigtigt for os at alliere os med nogen, som havde forstand på skovrejsning og samtidig havde et godt navn ude i byen.”

På trods af udfordringer med først COVID-19 og siden krigen i Ukraine med dertilhørende høje energipriser, har vores kunder holdt fast i, at de ønsker grønne produkter – og ikke mindst at kunne fortælle konkret om deres grønne indsatser.

Netop et produkt som KLIMAskov er meget konkret: Det er træer plantet på dansk jord. I første omgang i Ringkøbing og Skjern, hvor vi allerede om fem-syv år kan begynde at se, at området bliver til en skov. Næste år bliver det sandsynligvis andre steder rundt i landet – typisk i nærheden af vores ejere – fx planlægger vi allerede nu at rejse skov på seks hektar ved Helsinge.

En positiv modtagelse

”Da vi lancerede KLIMAskov den 1. januar 2022, vidste vi, at vi blot havde tre måneder inden de første træer skulle meldes ind til Hedeselskabet, så de kunne planlægge de første KLIMAskove. Vores mål var 20.000 træer – og det har vi nået! Vi oplevede en rigtig positiv modtagelse blandt vores kunder og ca. 50 virksomheder er trådt ind i den første pulje med i alt 21.780 træer,” fortæller Jens, som derfor også har sat barren endnu højere til næste års træplantning:

”Vi oplever, at der en øget interesse for projektet, og allerede nu er vi begyndt at samle sammen til næste år. Det betyder også, at næste år ved samme tid vil vi gerne plante 100.000 træer. Det kommer til at fylde virkelig godt i landskabet, og mest af alt batter det virkelig noget CO2-mæssigt.”

Scanenergi sætter også selv handling bag ordene: Hver gang en kunde planter 10 træer, planter vi et ekstra kvit og frit.

KLIMAskov er fredskov

Hedeselskabet står for alt det praktiske omkring skovrejsningen og sikrer bl.a. det helt rette miks og den rette tæthed af træer og buske.

I vores KLIMAskov ved Skjern blev der fx plantet 16 forskellige planter fordelt på henholdsvis et skovbryn og en hovedskov. Blandt planterne er træer og buske i forskellige højder, som vokser i forskellige hastighed for på den måde at give skoven de bedste forudsætninger for at vokse sig stor og stærk.

Udover at finde områder og plante med de rigtige træer, søger Hedeselskabet også om tilladelser fra kommunen og den såkaldte fredskovpålægning, som vi lægger stor vægt på. Det betyder nemlig, at området er beskyttet mod fx rydning og kreaturgræsning eller sagt på en anden måde: Skoven må aldrig fjernes. Det betyder, at du med KLIMAskov er med til at sikre dansk skov til de næste generationer.

Vil du være med til at plante KLIMAskov i foråret 2023? Læs mere om KLIMAskov og kontakt os.

scanenergi-planter-klimaskov-serie-1

scanenergi-planter-klimaskov-serie-2

scanenergi-planter-klimaskov-serie-3

Læs mere om vores øvrige klimaprodukter

Læs mere om energirådgivning

Emner: Grøn strøm, Bæredygtighed, FNs Verdensmål, Klimaprodukter, Klimaskov

Seneste blogindlæg:

Markedsrapport uge 12 2023

read more

Mød energirådgiveren: Lasse Bjergen Rath

read more

Er grønt, grønt?

read more

A clear and bold header