Status på energibesparelser - Scanenergi 2018.

Skrevet af Martin Røjkjær Knudsen - 21 februar, 2019

header-picture

Status på energibesparelser - Scanenergi 2018

Nåede din virksomhed at få sikret tilskud til energibesparende projekter i 2018?

Scanenergi har gennem 2018 udbetalt over 20 mio. kr. til mere end 1600 energibesparende projekter. Tilskuddene er givet til alt lige fra ombygninger i komplicerede procesanlæg i virksomheder til udskiftning af halmkedler og oliefyr.

Projekterne indberettes til en række varmeforsyninger og el-net selskaber, der har en Aftale, med Energi-, forsynings- og klimaministeren / Energistyrelsen om at få realiseret Energibesparelser.

Kontroller og myndighedsbehandling

Scanenergi har stor fokus på at sikre kvaliteten i arbejdet med energibesparelser, herunder indsamling af nødvendig dokumentation til projekterne samt korrekte og forståelige beregninger.

Rammerne for dette arbejde findes i ovennævnte aftale ”Energiselskabernes Energispareindsats”, der løber fra 2016-2020.

I de sidste år er der kommet meget større fokus på kontrol og tilsyn af ordningen, helt specifikt energistyrelsens særkontroller og stikprøver. Det har fyldt meget, også i Scanenergi, ikke mindst i  løbet af 2018.

Det må også erkendes at tilsynet med ordningen ikke har været fyldestgørende tidligere, men en stor indsats i løbet af de sidste 2-3 år har været med til at sikre, at retningslinjerne for de sidste to år er blevet klarere.

Du kan stadig nå det i 2019/2020

Nåede du det ikke i 2018, så kan du stadig nå det.

I 2019 og 2020 vil der fortsat være mulighed for at opnå tilskud til energibesparende projekter, både inden for erhverv og hos private boligejere. Men det er kun de næste to år, vi kender rammerne, så der er ingen grund til at gemme projekter i skuffen til efter 2020. Det er vigtigt at få tiltagene gennemført, hvis I vil være helt sikre på at opnå tilskud til jeres projekter.

Efter 2020 vides det endnu ikke hvilken indsats og form, som Energistyrelsen vil benytte sig af, for at Danmark fortsat får realiseret energibesparelser i slutforbruget.

Scanenergi vil i 2019 fortsætte arbejdet med energibesparelser, og vi har en forventning om at udbetale lidt mere end i 2018. Vi håndterer gerne projekter fra start til slut så tilskuddet sikres på behørig vis. Bliv klogere på hvordan du kommer i gang med energioptimering med vores E-bog Energioptimeringsprojekter. Kontakt os endelig, hvis I har et projekt, hvor der kan spares energi, og hvor der vil kunne opnås et tilskud.

Tak for et spændende 2018. Vi ser frem til et ligeså interessant 2019.

Med venlig hilsen

Martin Røjkjær Knudsen – Maskinmester

Emner: Energioptimering, Energibesparelser

New call-to-action

Seneste blogindlæg:

Rådgivernyt - Fornyelse af det lovpligtige energisyn

read more

Halvvejsstatus på 2020

read more

Markedsrapport uge 25 2020

read more

A clear and bold header