Markedsrapport uge 15.

Skrevet af Scanenergi - 11 april, 2019

header-picture

Markedsrapport uge 15

De seneste uger er spotprisen i Danmark blevet leveret relativt lavt, og i forhold til de første par uger af året meget lavere.

Graf 1_markedsrapport uge 15_rev

Vi har realiseret relativt meget vind, og da temperaturerne i Skandinavien har ligget over normalen, har der ikke været noget pres på systemet. Det er vores forventning, at de næste uger vil vise en lidt højere spotlevering afhængig af vejret. April måned er normalvis ret svær at prognosticere, idet der kan være stor forskel på hhv. et høj- eller lavtryksscenarie. De seneste prognoser viser, at vi over Skandinavien som helhed får realiseret temperaturer lidt over normalen og en snert af forår samt lav vindproduktion. Dog ser det ud til, at vi i slutningen af perioden (om 10 dage) begynder at få mere ”normal” aprilvejr med lavere temperaturer, regn og lidt mere vind.

Graf 2_markedsrapport uge 15 2019_rev

Ovenstående graf viser udviklingen i den nærmeste årskontrakt (2020) på henholdsvis systemprisen og Tyskland (gul). Vi ser, at markedet er steget de sidste par uger ganske som forventet. Stigningen er sket med baggrund i et stigende Co2 og kul marked. Derudover er den hydrologiske balance stadig i minus i forhold til normalen for årstiden, trods det, at den er blevet forbedret. Der ligger stadig en stor usikkerhed i markedet om, hvorledes man skal forholde sig til Brexit eller ej i forhold til Co2 kvoterne, som er ejet af britiske virksomheder.

Graf 3_markedsrapport uge 15 2019_rev

Den sædvanlige graf over prisudviklingen på områdepriskontrakterne for DK1 ligner måske umiddelbart, at der ikke rigtig er sket noget. Vi har dog set en stigende omsætning og generelt en god interesse i at købe afdækningen. Vi forventer, som vi skrev i sidste markedsrapport, at det er et fornuftigt tidspunkt at gøre dette, idet vi forventer, de danske priser vil komme højere, når vi kigger ud i horisonten.

Venlig hilsen

Scanenergi

Emner: Elpriserne, Markedsrapport

Seneste blogindlæg:

Markedsrapport uge 47

read more

Er energisynet lovpligtigt i din virksomhed?

read more

Rådgivernyt - Belysningsguide

read more

A clear and bold header