Hvad koster energirådgivning?.

Skrevet af Scanenergi - 06 marts, 2018

header-picture

Hvad koster energirådgivning?

Det spørgsmål får vi ofte. Men det bør måske i virkeligheden være: hvad forventer du at få ud af energirådgivning? Og hvor mange gange får du din investering igen? Du kan finde energirådgivning i alle prisklasser, men ligesom med så meget andet, så hænger pris og kvalitet ofte sammen.

Rådgivning er ikke bare rådgivning. Med en billig variant kan du godt få rådgivning, men den er sjældent konkret og indeholder ej heller udregninger, der giver dig et kvalificeret beslutningsgrundlag.

Hvis du kan stille dig tilfreds med en finger, der peger i en retning og blot indikerer et muligt indsatsområde, så er det den billige variant, du skal vælge.

Er du på udkig efter en rapport, der, som minimum, giver dig et overslag over din investering, hvor stor en besparelse du får, og hvornår det er tjent hjem igen, så vil den koste lidt mere. Med den får du også sparring og vejledning til, hvordan du kommer i mål med dine energisparetiltag.

Det er jo først, når du får realiseret dine energibesparende projekter, at du rent faktisk får noget for pengene.

Hvor meget kan en energirådgiver finde?

I gennemsnit anviser vores energirådgivere 20 % i mulige energibesparelser med under tre års tilbagebetalingstid.

Finder vi så noget hver gang? Og hos alle?

Ja, stort set. I meget, meget få tilfælde må vores rådgivere melde pas, men så har virksomheden til gengæld bevis for, at de har gjort alt, hvad de kunne, for at optimere på energiforbruget. Det kan måske berolige ejere eller aktionærer og ikke mindst være et fokusområde i CSR rapporten.

Hent guide til hvordan du får energitilskud

Eksempel på  omkostning ved energirådgivning

Nu spørger du nok igen: "Hvad koster det så?" Lad os tage to eksempler:

KUNDE A har en årlig nettoudgift til energi på 1.000.000 DKK. De vælger at få udarbejdet en Prioriteringsliste, der er en gennemgang af hele eller dele af virksomheden. Slutresultatet er en liste over mulige tiltag i en prioriteret rækkefølge ift. såvel investering som besparelse. Den koster 36.000 DKK.

Prisen for rådgivningen kontra de årlige udgifter på energi betyder, at vi blot skal finde 3,6 % besparelse i virksomheden, for at rådgivningen er tjent hjem i løbet af første år.

KUNDE B har en årlig nettoudgift til energi på 500.000 DKK. De vælger at købe en Energiberegning, der anviser tre konkrete områder, de med fordel kan investere i. Den indeholder beregninger og anbefalinger. Prisen for en Energiberegning er 11.990 DKK.

Her skal vi altså kun finde 2,3 % i besparelse, før rådgivningen er tjent hjem igen i løbet af det første år. Derefter er det en ren besparelse, der vil komme igen år efter år.

Da vi i gennemsnit finder 20 % besparelse, vil der stadig være en del tilbage til at finansiere selve energioptimeringen hos både Kunde A og Kunde B. Og så er vi ikke engang begyndt at se på tilskud!

Tilskud til energioptimering

Når vi snakker investering vs. tilbagebetalingstid, så må vi ikke glemme, at der ofte også er mulighed for at få det delvist finansieret ved et tilskud i form af energibesparelser.

Meget kort fortalt, så har du mulighed for at sælge dine energibesparelser til sådan nogen som os, hvorved vi udbetaler et tilskud til dig og dit projekt. Tilskuddets størrelse afhænger af typen af optimering. samt hvor meget energi du kommer til at spare med den nye løsning.

Vi fortæller mere om det i dette blogindlæg, men du kan også hente vores guide til energitilskud.

Kontakt os

Du er velkommen til at give os et ring (9992 9099) eller sende os en mail via kontakformularen, hvis du gerne vil høre mere om hvad energirådgivning kan gøre for dig og din virksomhed. Og husk: vores rådgivere er 100 % uvildige. Det vil sige, at de altid tager udgangspunkt i dit behov fremfor at forsøge at sælge dig et bestemt produkt.

Emner: Energioptimering

Seneste blogindlæg:

Rådgivernyt - Fornyelse af det lovpligtige energisyn

read more

Halvvejsstatus på 2020

read more

Markedsrapport uge 25 2020

read more

A clear and bold header