Hedeselskabet, vores kunder og Scanenergi etablerer KLIMAskov.

avatar

Skrevet af Jens Brøgger - 10 marts, 2022

header-picture

De senere år har vi her hos Scanenergi oplevet en stor efterspørgsel efter vores grønne produkter. 

Det hele startede i sin tid med certifikater på VINDenergi. Efterspørgslen har været stigende siden lanceringen, og i skrivende stund har knap 50% af vores kunder valgt at afdække deres strøm via certifikater på VINDenergi fra nyere danske vindmøller.

Her er kundernes primære grunde til at vælge VINDenergi

Flere grønne produkter

Sidenhen har Scanenergi hjulpet mange virksomheder med flere grønne produkter:

Det er lang tid siden vi erfarede at vores kunders velvilje til at investere i grønne tiltag var både stor og stigende.

Hen over de seneste år har vi oplevet en stigende efterspørgsel efter grønne tiltag, men også en efterspørgsel et CO2-udlignende redskab, der ikke var baseret på certifikater.

KLIMAskov – seneste skud på stammen

Derfor har vi siden den 1. januar 2022 – i tæt samarbejdet med Hedeselskabet – forberedt os på, at plante det første stykke KLIMAskov sammen med vores kunder. Selve plantningen sker i løbet af maj/juni 2022.

Læs mere om KLIMAskov

Det er helt enkelt: Når du vælger KLIMAskov, omregner vi dit el- og/eller energiforbrug til CO2, herefter planter vi KLIMAskov svarede til den udledte CO2.

Et eksempel: En virksomhed bruger 500 MWh el årligt. For at være CO2-neutral skal virksomheden beplante ca. 12% af en hektar KLIMAskov svarende til ca. 475 træer.

Udover det antal træer du som kunde køber, supplerer Scanenergi med yderligere 10% træer.

Solide certifikater og nye træer

Den store forskel på certifikatmarkedet (VINDenergi/KLIMAtiltag) og KLIMAskov er, at uden en efterspørgsel på KLIMAskov, bliver der ikke plantet træer, mens en vindmølle producerer strøm uanset om certifikaterne bliver solgt eller ej.

Vi er fortsat meget interesserede i at levere solide certifikater til vores kunder, og øvelsen med disse er hele tiden at erhverve certifikater med en høj kvalitet. Det vil vi fortsætte med.

KLIMAskov er et supplement eller alternativ til certifikatmarkedet. Når det er sagt, har vi – baseret på vores kunders varme modtagelsen de første to måneder – store forventninger til denne nye grønne indsats.

De første områder ved Skjern og Ringkøbing er efterhånden klar til at blive beplantet i maj/juni i indeværende år. Herefter vil vi sammen med Hedeselskabet finde yderligere områder til beplantning maj/juni 2023.

Vil du vide mere om hvad dit bidrag kan betyde for klimaet og markedsføringen af din virksomhed? Kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Med venlig hilsen

Jens Brøgger

Emner: Energioptimering, Vindenergi, Grøn strøm, Bæredygtighed, FNs Verdensmål, Klimatiltag, Klimaprodukter, Klimaskov

Seneste blogindlæg:

Rådgivernyt uge 8 – Sådan kommer du i gang med energioptimering i din virksomhed

read more

Markedsrapport uge 6 2024

read more

Er en el-aftale farlig?

read more

A CLEAR AND BOLD HEADER