FastPlast finder energibesparelser og øger produktiviteten (case).

Skrevet af Scanenergi - 30 august, 2017

header-picture

FastPlast finder energibesparelser og øger produktiviteten

Store energibesparelser lå skjult hos plastvirksomhed Fast Plast i Thisted, selvom virksomheden allerede havde en høj energieffektivitet. Med rådgivning fra Scanenergi kom nye energibesparelserne frem i lyset i form af nye ventilatorer, der bruger næsten 50 % mindre strøm end de gamle.

“Du finder ikke noget her”, sagde Fast Plasts direktør Steen Tandrup på det første møde med Scanenergi. Fast Plast har gennem årene haft fokus på energibesparelser, så direktøren var ret sikker på, at fabrikken var optimeret.

Alligevel sagde han ja tak til en energigennemgang. Konsulent Ole Thiebel Dahl fra Scanenergi mødte ganske rigtigt en energioptimeret fabrik, men han fandt også en mulighed for at opnå endnu større besparelser. Det var på de 56 ventilatorer, som bliver brugt til afkøling i produktionen, og som brugte for meget strøm i forhold til andre løsninger på markedet.

FastPlast resultater.png

Et års tid efter gennemgangen skulle en af ventilatorerne udskiftes, og Fast Plast valgte at følge Scanenergis anbefaling.

”Da den nye ventilator kom på plads, blev forbedringen tydelig med det samme. Det virkede, og besparelsen på 50 % var til at tage at føle på”, siger Ole Thiebel Dahl.

22 % af energirenoveringen blev betalt af tilskud

Da den potentielle besparelse blev synlig og tilbagebetalingstiden viste sig at være under seks år, besluttede Fast Plast at skifte alle ventilatorer, og Scanenergi hjalp med at søge tilskud fra Energiselskabernes Energispareindsats. 

Steen Tandrup er tilfreds med de resultater, han har opnået:

”Jeg er glad for, at vi fik eksterne øjne på, som gav os yderligere besparelser på energiregningen. Tilbagebetalingstiden på under seks år har haft stor betydning for os. Samtidig betyder de nye ventilatorers højere kølekapacitet, at vi kan køle endnu mere og øge vores produktion”, slutter Steen Tandrup.

Klar til at optimere ved dig?

Vil du også have et bud på, om der er optimeringsmuligheder i vente ude hos dig? Få vores guide til det gode optimeringsprojekt (klik på billedet herunder), eller ring til kundeservice på 9920 9099, så vil de sende dig videre til en energirådgiver.

energioptimering

Emner: Case

Seneste blogindlæg:

Markedsrapport uge 2

read more

Markedsrapport uge 51

read more

Din energivenlige tjekliste op mod jul

read more

A clear and bold header