Butiksbelysning - få gode råd ved valg LED.

Skrevet af Scanenergi - 08 september, 2017

header-picture

Det er ikke helt uvæsenligt, hvilket lys man vælger til sin butik. Først og fremmest skal varerne i vinduet tage sig godt ud, men belysningen i hele butikken skal også være indbydende og dermed invitere kunderne indenfor. Det er nok også det, de fleste sigter efter.

Men ikke to butikker er ens, hvorfor én type belysning ikke nødvendigvis fungerer for en anden. Med de gamle glødepærer og spots var der bare ikke de store valgmuligheder. Her var det mere på mængden af spots og antal Watt, der var at skrue på.

Sådan er det heldigvis ikke mere. Med nutidens LED lys er der nu mulighed for at vælge lige præcis den tone (farve) af lys, der gør, at dine varer tager sig bedst ud.

”Kelvin” er din nye, bedste ven

Det farvespektrum, vi arbejder med inden for LED, hedder ”kelvin”, hvor antallet af kelvin indikerer hvor på skalaen vi er. I udgangspunktet kan du få lige præcis den farve, du vil have.

Lidt forenklet arbejder man dog som oftest med lyskilder på enten 3000 eller 4000 kelvin, hvor dem på 3000 er mere ”varme” i farven, og dem på 4000 nærmer sig dagslys (en middagssol er eks. på 5000).

Der er derfor mulighed for at arbejde med hvilken stemning, man gerne vil have i butikken. Skal den være varm og hyggelig er det bedst at gå efter 3000 kelvin. Har man meget glas, klinker, metal og andre mere moderne indretningsgenstande i butikken, er det måske også en mere kold/hvid farve, man gerne vil have. I så fald skal man vælge lyskilder omkring de 4000 kelvin.

Du sparer penge, ja. Men du får så meget mere!

At du sparer penge ved at skifte til LED, det er der vist efterhånden ikke nogen tvivl om. Faktisk er tilbagebetalingstiden for butikker ofte nede på bare to år (med tilskud).

Men der er også en række andre sidegevinster, der er mindst ligeså værdifulde, som de penge du sparer hver måned på energiregningen:

  • Længere levetid på LED pærer og rør (op til fire gange så lang levetid).
  • Bedre farvegengivelse.
  • Sænker du elforbruget med eks. 50 %, sænker du også varmeafgivelsen med 50 %. Der bliver altså mindre varmt i butikken og dermed også færre udgifter til komfortkøl.
  • Ingen UV-stråling! Almindelige spots får tøjet til at falme pga. den høje UV-stråling.

Sådan kommer du i gang

Er du en mindre butik er vores bedste anbefaling helt klart at ringe til din lokale elinstallatør og få dem til at kigge forbi. De kan hurtigt komme med et tilbud og et par løsningsmuligheder, hvis det blot handler om at udskifte nogle enkelte lyskilder.

Ved de lidt større butikker, der måske også har varelager ude bagved, kan det være en fordel af få en energirådgiver på besøg. En energirådgiver kan foretage en lidt mere grundig gennemgang og samtidig lave en række beregninger for dig, så du får klarhed over hele økonomien og ikke mindst fordele og ulemper ved at vælge det ene frem for det andet.

100 % uvildig rådgivning

Hos Scanenergi får du altid flere forslag, du kan forholde dig til. Vi vælger produkter fra dine behov, og er derfor heller ikke ”gift” med nogen leverandører. Vores løsningsforslag er altid baseret på det, der vil give dig mest værdi.

Ring evt. til Ole Thiebel Dahl, der sidder i vores energirådgivning. Så kan han hurtigt fortælle dig, om det ville give mening at få besøg af ham eller en af kollegerne. Du kan skrive til ham på otd@scanenergi.com eller blot ringe på 9992 9243.

Emner: LED belysning

Seneste blogindlæg:

Lav elafgift skubber på konvertering til varmepumpe

read more

Sommeren 2018 får elprisen til at stige

read more

Sådan sikrer du, at virksomheden ikke bruger mere energi end nødvendigt, mens du holder sommerferie

read more

A clear and bold header