Afgiftsguide 2022: Får du refunderet dine energiafgifter?.

Skrevet af Ole Theibel Dahl - 10 februar, 2022

header-picture

Få et hurtigt overblik over reglerne for godtgørelse af energiafgifter for din virksomhed i 2022.

Scanenergi har netop udgivet årets nye afgiftsguide, som kort og præcist beskriver de forskellige muligheder for godtgørelse af energiafgifter. Her får du et overblik over, om din virksomhed får den godtgørelse, I har ret til.

Læs Energiafgiftsguide 2022

Overskudsvarmen er central

I 2022 er der særlig fokus på de ændrede regler omkring overskudsvarme. Virksomheder kan i mange tilfælde både spare store mængder energi og opnå en økonomisk fortjeneste ved at udnytte overskudsvarme internt eller sælge den til fjernvarmeselskaber.

Nye regler gør det afgiftsfrit at sælge fossilbaseret overskudsvarme. Det kræver dog at din virksomhed deltager i Energistyrelsens energieffektiviseringsordning for overskudsvarme. Det indebærer, at din virksomhed gennemfører visse tiltag til energieffektivisering i forhold til de processer og anlæg, som producerer overskudsvarmen.

Scanenergi rådgiver dig og tilbyder den nødvendige verificering (som er et krav fra Energistyrelsen) af energisparetiltagene. Kontakt vores energirådgivere.

Elbaseret overskudsvarme eller overskudsvarme fra afgiftsfrie brændselskilder er afgiftsfritaget både internt og eksternt – uden krav om deltagelse i energieffektiviseringsordningen.

Afgiftsguide 2022_blog uge 6

Hold styr på procesenergien

Det er en god idé at have styr på den energi, som bliver brugt til proces. Procesenergi er bl.a. produktion, belysning, ventilation og drift af maskiner herunder også IT.

Har du installeret en måler, der måler dit energiforbrug af procesenergi, kan du få energiafgiften godtgjort. Den øvrige energi, brugt til fx rumvarme og varmt vand, bliver betragtet som komfortenergi og er ikke godtgørelsesberettiget. Vær opmærksom på at en skønsmæssig fordeling ikke godtages af Skattestyrelsen.

Bruger din virksomhed el til komfortenergi – el-radiatorer, aircondition og el-vandvarmer – kan du få godtgjort størstedelen af afgiften. Dette gælder også virksomheder indenfor de liberale erhverv.

Endelig er PSO-afgiften, som alle hidtil har betalt via vores elregning, i 2022 nu helt udfaset.

Læs meget mere i Energiafgiftsguide 2022

Vil du vide mere?

Har du brug for en uddybning af de nye afgiftsregler eller sætter læsningen af vores guide tanker i gang hos dig, så kontakt vores energirådgivere. De står klar til at hjælpe dig videre med dine spørgsmål og ideer. Husk – der er penge i at spare energi.

Emner: Energiafgift, Energioptimering, Energibesparelser, Elpriserne

Seneste blogindlæg:

Status efter ferien

read more

Energirådgivernes bedste tip: Sådan sparer du energi i sommerferien

read more

Hvad kan de grønne stjerner?

read more

A CLEAR AND BOLD HEADER