Tilskud til energiledelse i kommunerne.

Skrevet af Scanenergi - 02 oktober, 2018

header-picture

Faktabaseret energiledelse virker – ny tilskudspulje til kommuner og regioner

Bygningsmassen hos landets kommuner og regioner indeholder et stort, uudnyttet energisparepotentiale. Energistyrelsen har fået udarbejdet en analyse, som indikerer, at databaseret energiledelse kan skabe grundlag for at realisere dette potentiale. I forlængelse af analysen har Energistyrelsen etableret en tilskudspulje til demonstrationsprojekter inden for databaseret energiledelse hos kommuner og regioner.

Energistyrelsens analyse konkluderer ikke overraskende, at resultater kræver faktabaseret viden i kombination med de rette kompetencer. Skal du eksempelvis styre en virksomheds økonomi, skal du BÅDE have let adgang til valide og opdaterede data om bla. ind- og udgående cashflows samt planer og budgetter OG have de fornødne, økonomifaglige kompetencer i organisationen.

Det forholder sig præcis på samme måde med energiledelse. Jf. analysen kan kommunernes og regionernes behov for valide og opdaterede data grupperes i tre: data fra forsyningsselskaberne, egne målerdata og BBR-data, hvilket skal kombineres med faglig opkvalificering i, hvordan der skabes værdi på grundlag af data.

”Strukturen, arbejdsgangene og de tilgængelige kompetencer og ressourcer sætter, sammen med det politiske og ledelsesmæssige fokus, rammerne for, hvordan og hvor datadrevet der arbejdes med energieffektivisering i den enkelte kommune eller region.” (fra s. 8 i analysen)

Analysens figur 6 s. 33 viser 12 anbefalinger til øget udnyttelse af data:

Faktabaseret energiledelse figur

Konklusionen er fuldt på linje med vores guide til energiledelse, og er din kommune/region tilmeldt Energiforum Danmarks temadag ”Energistyring – fra data til handling”, vil I helt sikkert få bekræftet konklusionerne der også.

Overvejer du i din kommune eller region at indsende ansøgning til den nye tilskudspulje, sparrer vi gerne med jer – i første omgang gerne over en uforpligtende kop kaffe.

Tag gerne fat i vores energiledelsesrådgiver Michael Dreiøe på tlf. 3016 3672 eller send ham en email.

Emner: Energioptimering, Energibesparelser

Seneste blogindlæg:

Rådgivernyt - Fornyelse af det lovpligtige energisyn

read more

Halvvejsstatus på 2020

read more

Markedsrapport uge 25 2020

read more

A clear and bold header