Spar penge i julen!.

Skrevet af Scanenergi - 19 december, 2016

header-picture

Sig julen nærmer og inden længe går mange af jer på juleferie. Det betyder, at stilheden vil sænke sig over mange lokaler og produktionshaller landet over. I den forbindelse er der mange af jer, der naturligvis er bevidste om, at der skal slukkes lys og skrues ned for varmen.

Men er der mere, man kan gøre?

Vi har prikket lidt til vores energirådgivere for at samle et par gode råd. Der er både lidt ift. energibesparende tiltag men også et par gode tips til hvad sådan en nedeperiode også kan bruges til – både ifm. nedlukning men også opstarten efter ferien.

Og vil I gerne gå endnu dybere til værks, så har vi sammensat en 5-punkts køreplan for energioptimeringsprojekter. Men nu til de gode råd:

Spar på energien

  • Husk at slukke lys, PC’ere og skærme.
  • Sluk for kaffeautomater (varmtvandstank) og vandkølere.
  • Brug sanserne: når I mener, at ALT (unødvendigt) er slukket, så gå en tur og LYT efter. Kan I stadig ’høre’ noget forbrug?
  • Sluk for trykluft så tæt på kompressoren som muligt (hvis det er muligt og forsvarligt).
  • Sænk temperaturen og sluk eventuelt for ventilation.
  • Luk eller skru ned for køling, hvis muligt.

Før og efter ferien

  • Brug stilheden i produktionen til at lytte efter utætheder inden der slukkes helt for trykluften. Elektronisk lytteudstyr er kommet godt ned i pris og kan også lejes.
  • Tjek frostsikringer (eks. varmekabler), fortsat flow og glykolindhold, så I er klar til produktion igen.
  • Husk at køre renseprogram på vandkølere og kaffeautomater efter ferien (især hvis de har været slukket helt).

Kunder ved Scanenergi kan med fordel tjekke Kundeportalen for at se sidste års standby-forbrug og dermed måle på, om man kan gøre det bedre denne gang. Måske det endda kan gøres til en intern konkurrence? Andre har måske adgang til lignende data, og så er det bare med at inddrage medarbejderne.

Det var et par umiddelbare bud her fra. Måske I allerede kan ’vinge af’ på dem alle og flere til, og så er I jo sådan set ret godt med og kan derfor gå på ferie med ekstra god samvittighed. Hvis I har et par gode råd, som I gerne vil dele med andre, så meld endelig ind via kommentarfeltet herunder.

Ellers vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle en god jul og et lykkebringende nytår. Vi tanker selv depoterne op med en masse energi, så vi er klar på at hjælpe endnu flere virksomheder med at blive gode til at bruge energien rigtigt.

God jul!

Scanenergi


Seneste blogindlæg:

Bilen er ladet med

read more

Husk lige el-aftalen

read more

Tilskud til energibesparende projekter

read more

Din kommentar til blogindlægget: