Hvor grønt skal dit energiforbrug være?.

avatar

Skrevet af Jens Brøgger - 10 september, 2020

header-picture

Hvor grønt skal dit energiforbrug være?

Grøn energi har fået sin egen mærkning. Det betyder, at du fremover kan genkende grøn energi ved at kigge efter to grønne blade. Men hvad betyder det for dig?

Gennem de seneste år har vi oplevet en stor efterspørgsel på vores VINDenergi, ligesom vores kollegaer formentligt har.

Mange danske virksomheder står klar til at tage del i ansvaret for at gøre vores planet mere miljøvenlig – specielt når de kan se en værdi i investeringen.

VINDenergi i udvikling

I de første år oplevede vi, at virksomheder købte VINDenergi, fordi det støttede op om deres holdning til klima og miljø.

Det oplever vi stadigvæk, men i dag er virksomhederne også blevet mere og mere opmærksomme på brandingværdien; at fortælle medarbejdere, kunder, leverandører og øvrige interessenter om deres aktive tilvalg af grøn strøm/VINDenergi.

Uanset incitamentet for indkøbet er effekten den samme og stadig legal: VINDenergi er og vil fortsat være et positivt klimamæssigt tiltag.

I dag bliver beslutningen om at købe VINDenergi typisk taget i samarbejde med virksomhedens marketing- eller HR-afdeling.

Læs mere i blogindlægget: ”Brug dine grønne tiltag når du markedsfører din virksomhed”

Der er intet der tyder på en nedgang i salget af VINDenergi. Selvom mange virksomheder har oplevet modgang i 2020, primært pga. COVID-19, ser vi en fortsat vækst i salget af grøn strøm.

Den nye mærkningsordning til grøn strøm

Pr. 1. september 2020 har forbrugerombudsmanden i samarbejde med energibranchen udarbejdet en forenklet model til at kategorisere grønne elprodukter. Formålet med den nye mærkning er at gøre det nemmere for dig, som forbruger, at gennemskue, hvilken type grøn energi det er, du køber.

Fremover vil grønne elprodukter være kategoriseret i to grupper:

infoboks-3-maerkning-to-groenne-blade-til-groen-energi-2020-vindenergi-scanenergi_01Læs mere om den grønne bladmærkning

VINDenergi får den grønne bladmærkning

Vores eksisterende VINDenergi bliver kategoriseret med ét grønt blad og definitionen:

Elprodukter med ét blad er baseret 100 % på vedvarende energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug.

Vi oplever endnu ikke nogen efterspørgsel efter energiprodukter med to blade, men er bevidste om, at det vil komme.

Derfor er vi allerede i overvejelser og dialog med samarbejdspartnere, så vi, når tiden er rigtig, kan præsentere et attraktivt produkt med to blade for vores kunder.

Derudover arbejder vi på at gøre vores produkt med ét blad endnu mere attraktivt for alle jer, der allerede har investeret i VINDenergi.

Andre grønne tiltag i din virksomhed?

Der er flere andre måder at tænke ”grønt” end ved at tilkøbe VINDenergi. Du kan fx implementere en varmepumpe, som både er godt for miljøet og din virksomheds økonomi.

Læs rådgivernyt om ”Nye energiafgifter og overskudsvarme

Vi glæder os til at hjælpe dig med at få en endnu grønnere profil, og som altid er du meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål og kommentarer.

Jens Brøgger

Emner: Vindenergi, Grøn strøm, Bæredygtighed, FNs Verdensmål

Seneste blogindlæg:

Markedsrapport uge 38 2022

read more

Mød energirådgiveren: Søren Johnsen

read more

Grøn Markedsføringspakke - fortæl om jeres grønne initiativer

read more

A CLEAR AND BOLD HEADER