Case: Virksomheder i Ringkøbing-Skjern kommune sparer millioner af kWh.

Skrevet af Scanenergi - 08 november, 2016

header-picture

Vi har siden efteråret 2015 været involveret i et energioptimeringsprojekt i Ringkøbing-Skjern kommune. Projektet hedder GRO (Grøn Ressource Optimering), og har til formål at kortlægge en række besparelsesmuligheder hos virksomheder i kommunen.

Målet er at besøge 100 virksomheder og indtil videre har vi haft lejlighed til at besøge 22, hvor vi har kortlagt en række optimeringsprojekter. Og det er ikke småting, vi finder. Det er faktisk blevet til 2,4 mio. kWh/år indtil videre. Her er lidt flere tal, fra en nylig artikel om projektet:

"Vores oplevelse af GRO-kampagnen er særdeles positiv. Indtil videre har 22 virksomheder fundet besparelsespotentialer på 2,4 mio. kWh/år. Det svarer til 1,7 mio. kr. per år. Den anslåede investering er på ca. 5 mio. kr., hvorfor den simple tilbagebetalingstid derfor kun er 3 år – det svarer til en forrentning på 34 pct. Det er altså en rigtig god forretning."

- Lars Jørgensen fra Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

Du kan læse artiklen i sin helhed på energy-supply.dk.

Lille ændring, stor gevinst

En af dem, du kan læse om i artiklen, er virksomheden Stampes Elektro. Og de er faktisk et rigtig godt eksempel på, at det ikke behøver være et gennemgribende projekt, men at enkeltstående elementer kan være med til at gøre den store forskel. I deres tilfælde var det udskiftningen af et gammelt pillefyr, der med det samme gav dem en besparelse på 49.800 kWh om året.

Når virksomheder som Stampes Elektro får optimeret deres ressourceforbrug, får de også en bedre bundlinje. Det gør dem mere robuste og styrker dermed deres konkurrenceevne. Det er godt for både virksomhederne men også medarbejderne, hvis arbejdspladser er sikrede.

Du kan finde et par cases mere i vores blogindlæg om energioptimeringsprojekter. Og er du klar til at fordybe dig endnu mere i emnet, så kan du downloade vores guide til at komme i gang med energioptimering.

energioptimering

Mere info

Vil du gerne vide mere om GRO projektet eller bare tale med en energirådgiver, så tag fat i Ole Theibel Dahl (+45 2429 3710 / otd@scanenergi.com).

Emner: Energioptimering

Seneste blogindlæg:

Rådgivernyt uge 12 – er din virksomhed omfattet af de nye regler for Energisyn?

read more

Scanenergi – det skal være let at være kunde

read more

Markedsrapport uge 10 2024

read more

A clear and bold header