Varmepumper: hvornår er det en god forretning?

Skrevet af Ole Theibel Dahl den 17. august 2017 09:18:00 CEST

Før sommerferien tillod jeg mig at snakke om den kommende fyrringssæson i blogindlægget ”11 energispareråd til før og efter sommerferien”. Ikke helt fair med en sommerferie lige rundt om hjørnet. At det så dårligt har været sommerligt (endnu), det er så en anden side af sagen.

Læs mere

Emner: Varmepumper, Energieffektivitet

Hvordan er elprisen sammensat?

Skrevet af Scanenergi den 14. august 2017 09:29:48 CEST

Når du betaler din elregning betaler du for mere end blot råvaren el. Transmissionsnettet og de anlæg, der sikrer dig strøm til dine bygninger og maskiner, finansieres via elregningen i form af forskellige tariffer. Derudover har staten fastsat en række afgifter på energi, der ligeledes bliver opkrævet via elregningen.

Læs mere

Emner: El-markedet, elprisen

11 energispareråd til før og efter sommerferien

Skrevet af Ole Theibel Dahl den 4. juli 2017 09:13:00 CEST

Sommeren nærmer sig (forhåbentligt!) snart, og inden længe går mange af jer på sommerferie. Det betyder, at stilheden vil sænke sig over mange lokaler og produktionshaller landet over. I den forbindelse er mange naturligvis bevidste om, at der skal slukkes lys og skrues ned for varmen.

Men er der mere, man kan gøre?

Læs mere

Emner: Energioptimering, Energirådgivning, Energispareråd

Ny aftale med Tyskland vil påvirke spotpriserne på el

Skrevet af Scanenergi den 22. juni 2017 10:27:03 CEST

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har indgået en aftale med det tyske Økonomi- og Energiministerium omkring handel af el. Det kommer til at betyde højere spotpriser fremadrettet.

Læs mere

Emner: El-markedet, El-priserne

Vil der være tilskud til hulmursisolering for virksomhederne?

Skrevet af Scanenergi den 20. juni 2017 10:22:22 CEST

Efter det midlertidige stop for hulmursisolering, har vi afventet en udmelding fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet om fremtiden for denne ordning. Den er nu kommet. Fokus har dog især været på de private boliger. Så hvad skal der ske med tilskudsmuligheden for virksomheder?

Læs mere

Emner: Varmepumper, Tilskud, Tilskudsordninger, Oliefyr

Hvor hurtigt betaler det sig hjem, hvis man skifter til LED?

Skrevet af Scanenergi den 3. maj 2017 11:59:08 CEST

Det har vi regnet på i dette blogindlæg. For der er ikke tvivl om, at udviklingen inden for LED belysning har taget fart. For bare fire år siden skulle man regne med en tilbagebetalingstid på op til syv år! I dag er den på maksimalt fire år og i nogle tilfælde under et år.

Læs mere

Emner: Energioptimering, LED belysning, Belysning, Tilskud

Er grøn strøm nu også grøn?

Skrevet af Scanenergi den 4. april 2017 10:34:46 CEST

Vi har i mange år beskæftiget os med at hjælpe danske virksomheder med at reducere deres energiforbrug, rådgive om PSO konsekvenser, afgifter og meget, meget mere.

Læs mere

Emner: Vindenergi, Grøn strøm

Varmepumper  - se om det kan betale sig at konvertere

Skrevet af Scanenergi den 17. marts 2017 11:29:35 CET

NB! Opdateret version

I forrige uge tog vi første dyk ned i energispareaftalen af 1. januar 2017. Helt overordnet set handler denne aftale om, at vi alle skal have bedre adgang til energioptimering. Det udmønter sig bl.a. i mere lige vilkår for alle, når der skal søges midler til projekterne bl.a. ved mere gennemsigtighed i branchen og skærpede vilkår.

Læs mere

Emner: Energispareaftale, Varmepumper

Forbedr din likviditet ved at afregne dine energiafgifter direkte til SKAT

Skrevet af Scanenergi den 3. marts 2017 09:01:34 CET

Spørger du i din økonomiafdeling, vil du sikkert finde ud af, at den hver måned bruger en del tid på først at betale fakturaer inklusiv moms og energiafgifter for derefter at bruge tid på at få selv samme moms og afgifter refunderet fra SKAT.

Læs mere

Emner: Energiafgift

Energispareaftalen - her er hvad du skal have for øje

Skrevet af Scanenergi den 28. februar 2017 08:47:44 CET

Vi har nu haft lejlighed til at granske energisparaftalen lidt mere samt fået vendt nogle af punkterne med en række konsulenter fra dansk energi (vi skrev lidt om det tilbage i december). Vi vil i dette komme med et par overordnede betragtninger og ikke mindst et par datoer, det er værd at bide mærke i. Derudover har vi tre blogindlæg mere på vej, hvor vi vil gå lidt mere i dybden med nogle af fokusområderne i aftalen:

Læs mere

Emner: Energiafgift, Energioptimering, Energispareaftale